בשנת 2010 קיבלתי את רישיון הסקיפר הראשון שלי. כעבור כמה חודשים החלטנו חברי ואני לנסות את מזלנו בעסקי השייט. לא היה לנו הרבה ניסיון וידע באותה תקופה, אז התחלנו בצעד אחד פשוט: טיילנו בכל חברות השייט באזור. הסתכלנו על הסירות, כיצד מטפלים בהן ואיך מתחזקים אותן. במשך מספר ימים שוחחנו עם כמה חברות גדולות שעשויות להיות מהשותפים העתידיים שלנו – החל מחברות גדולות עם 40-50 יאכטות ועד זוגות נשואים עם צי של שתי סירות עד חמש. היום כבר יש לנו ידע טוב על העסק הזה ואנו רוצים לחלוק את הידע שלנו.
ראשית נציין כי האחריות שחברת השייט נושאת היא רבה. יכולת השירות של היאכטה עצמה, ציוד חילוץ וניווט אשר מכבידה על חברה כזו. לכן, ככלל, כל אחד מהם מבצע את המינימום הדרוש לעבודה בתחזוקת הספינה: תיקוני מנוע, היגוי, חבלול עומד, ציוד ניווט, ומשתלט גם על ביטוח היאכטה. עם זאת, כל ארגון מעסיק אנשים אמיתיים הנוטים לטעות. זה קורה לעתים קרובות במיוחד בחברות בינוניות, שכבר יש בהן הרבה סירות וצוות עובדים, אך עדיין אין להן את היכולת לבנות מערכת בקרת איכות פנימית. זה יכול להיות בעייתי, במיוחד עבור יאכטות חדשות.
במאמר זה ננסה לשקול את הנקודות העיקריות שעומדות בפני סקיפר חדש. אז אם קיבלתם את רישיון היאכטה והחלטתם לשכור יאכטה לראשונה בחייכם, מוזמנים להמשיך לקרוא.
איך להתחיל לבחור חברת שייט?
קודם כל, אתה צריך להחליט על אזור השחייה, מקום ההתחלה והסיום. בפעם הראשונה, כדאי לשוט באזור בו למדת שייט. זה ימנע מתח מיותר הקשור לכללים לא מוכרים. מומלץ להימנע מ"אזורים קשים".
במידת האפשר, כדאי לקחת סירה הדומה ליאכטת האימונים הראשונה שלך. למשל תנסה להזכר בחוויית הנהיגה הראשונה שלך – יהיה הרבה יותר קל להפעיל סירה בה אתה מכיר הכל. וגם אם בצ'רטר יש לפעמים את אותן הסירות. באופן כללי, אם היאכטה תהיה מוכרת לך ב -80 אחוז, זה
כבר טוב.